Bio Peel

Wat is het?
De Bio Peel is een biologische kruidenpeeling. Het bestaat uit een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen, plant en fruit extracten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen. Daarnaast verwijdert het ook de dode huidcellen, waardoor de huid een gezonde glow krijgt en weer straalt. De huid voelt glad en zacht en is diep gereinigd.

Basaalcellenlaag
De Bio Peel werkt diep door in de levende huidlaag, de basaalcellenlaag. Dit is de diepste huidlaag van je opperhuid. Hier zitten de stamcellen die nieuwe cellen produceren. Deze stamcellen krijgen een enorme boost aan voedingsstoffen! Dit resulteert in meer gezondere huidcellen en dus ook in huidverbetering van binnenuit.

Wat gebeurt er na de BioPeel?
Na de Bio Peel kan de huid droog aanvoelen. Dit komt doordat de dode huidcellen loslaten en er een nieuwe gezonde huid tevoorschijn komt. De mate van droogte verschilt per persoon. Belangrijk is om je huid goed te blijven voeden en voor vier a vijf dagen niet te exfoliëren (dode huidcellen verwijderen). Daarnaast is het gebruik van een zonbescherming met minimaal een factor 30 een must! De huid is namelijk gevoeliger voor de zon na de Bio Peel. Dus minimaal twee vinger lengtes elke ochtend gebruiken en in de lente en zomer als je naar buiten gaat het liefst om de 2 uur weer bijsmeren.

Voor intensievere huidresultaten wordt aanbevolen om de Bio Peel in kuurverband te doen.

En dan nu het allerleukste, wat bereik je met een BioPeel?!

 • Fijnere poriën;
 • Verhelderen van oppervlakkig pigment;
 • Herstel bij (uitgebluste) puistjes;
 • Gladder huidoppervlak;
 • Herstellen van een onrustige huid;
 • Intens opfrissen van een vale, doffe huid.

Er zijn 3 verschillende Bio Peels
Elke Bio Peel heeft zijn eigen werken en behandelt specifieke indicatie:

Herbal peel
Deze groene kruidenpeeling bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze voedingsstoffen zijn makkelijk opneembaar door de huid, waardoor de Herbal Peel een intensieve voeding boost geeft aan de huid. Daarnaast heeft de Herbal Peel een sterk ontgiftende werking. 

Pumpkin Peel
De Pumpkin Peel bevat een verhelderende en verwekende mix van pompoen fruit extract, limoengras en bromelaïne. Deze peeling heeft een sterk enzymatische werking, wat betekent dat het de dode huidcellen verwijderd. Daarnaast zit het boordevol mineralen, vitamine A en C en een vitamine B complex. De Pumpkin Peel is ideaal voor de behandeling van hyperpigmentatie, een verhoornde huid of een dikke/stugge huid met weinig doorbloeding.

Amino Acid Peel
Een mix van plant- en fruit extracten die gezamenlijk alle 20 aminozuren bevatten, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aan kan maken. Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven en daarom essentieel voor een gezonde huid welke zichzelf kan herstellen. De Amino Acid Peel is ideaal voor de gevoelige huid, bij een huid met actieve acne, schilfering en roodheden.

Voor wie is de Bio Peel niet geschikt:

 • Virale infecties
 • Kanker, ook wanneer u nog kankermedicatie inneemt.
 • Open wondjes
 • Actinische keratose (ruw plekje op de huid door zonschade)
 • Bepaalde medicatie (zoals huidverdunnende medicatie of retinoïden)
 • 14 dagen wachttijd na een botox en/of filler behandeling.
 • Waxen van het gezicht korter dan anderhalve week geleden.
%d bloggers liken dit: