Over mij

Het gezicht achter YOU! Skin & Beauty. Het gezicht dat passie heeft voor de huid en alles wat daarmee te maken heeft.

Tijdens mijn opleiding Wellness & Lifestyle ontdekte ik mijn passie voor masseren. Iemand helemaal tot rust laten komen en ontspanning te laten vinden in hun gedachten, geeft mij veel voldoening. Weer even in het hier en nu zijn en niet bezig met gister of morgen.

Toen ik aan het werk ging als masseur in een wellness resort, ontdekte ik het vak schoonheidsspecialiste. Mijn interesse groeide voor dit vak en al snel begon ik met de opleiding schoonheidsspecialiste. Stap voor stap leerde ik hier meer over. Maar ik wilde meer, want de opleiding schoonheidsspecialiste vond ik redelijk basis en ik wilde de focus voornamelijk leggen op de huid en niet zozeer op nagels, voeten of alleen verzorging. Daarom begon ik allerlei boeken te lezen over de huid, het hele web af te zoeken naar wetenschappelijke informatie over de huid, nam ik deel aan meerdere trainingen en ging huidartsen/dermatologen volgen op social media. Wat ik nu nog steeds dagelijks doe!

Na de opleiding tot schoonheidsspecialiste was mijn droom om een salon aan huis te starten, zodat ik kan werken volgens mijn eigen visie, over hoe ik mijn salon wil inrichten qua behandelingen, welke huidverbeteringsproducten ik wil gebruiken en wat ik wil uitstralen. Met de jaren ervaring die ik als schoonheidsspecialiste had opgedaan in het wellness resort was ik klaar om mijn droom te verwezenlijken.

De huid is het grootste orgaan die ons beschermt tegen de buitenwereld waar de huid tot in detail over na heeft gedacht. Maar de huid heeft veel te verduren door invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en weersomstandigheden, maar ook stress en leefstijl hebben veel invloed op onze huid.

Mijn visie is dan ook je huid de ondersteuning te geven die het op dat moment nodig heeft. Daarnaast je te helpen om je huid in topconditie te brengen en te behouden, aangepast op jouw huidtype, conditie en heel belangrijk; jouw huiddoel.

Het bekijken van de huid is het halve werk. Door te weten wat je huidtype en huidconditie is (wat twee hele verschillende aspecten zijn) weet je welke producten er bij een huid past samen met het huiddoel. Dit doe ik dan ook uitgebreid tijdens een gezichtsbehandeling. Wist je dat veel huidklachten vooral het gevolg zijn van verkeerde, of verkeerd gebruik van cosmetische producten?

Ik vind het belangrijk dat de producten met de ingrediënten echt wat doen voor de huid en huidverbeterend werken, denk bijvoorbeeld aan verschillende zuren, peptides en vitamines. Dit begint allemaal door kennis te hebben van wat er precies in het product zit; de ingrediënten! Ingrediënten die wetenschappelijk bewezen zijn, waarbij synthetische ingrediënten, parfums/etherische olies of vulstoffen waar mogelijk of helemaal worden vermeden. Verder sta ik enorm voor eerlijkheid in mijn kennis en advies naar u. Wat is realistisch en haalbaar, wat is wetenschappelijk onderzocht en wat niet?

Toen ik zelf een jaar of 14 was had ik erg last van acne. Wat mij verbaasde was dat niemand mij iets vertelde over goede huidproducten die tegen mijn acne konden helpen of advies gaf over mijn voeding en levensstijl. Ik werd namelijk alleen aan de pil gezet en dat was het. Mijn huid is nu altijd nog wel gevoelig voor puistjes, maar door mijn kennis die ik nu heb, weet ik hoe ik dit onder controle moet houden of wat de oorzaak is als het weer meer opspeelt, want zelfs een huidspecialist heeft weleens te maken met onzuiverheden of andere huid imperfecties.

Mijn kennis wil ik ook graag aan u overbrengen en u helpen aan een gezonde en stralende huid!

%d bloggers liken dit: