Ayurvedische massage

Ayurveda’ staat voor ‘kennis van het leven’. Het wordt bovendien beschouwd als een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Massage vormt hier een belangrijk onderdeel van.

De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen. De drie zogehete dosha’s; Vata (licht), Pita (vuur) en Kapa (aarde en water) bepalen kenmerken van je persoonlijkheid, voorkeuren en gewoonten. Door verschillende massage technieken zorgen we ervoor dat de dosha’s weer in balans worden gebracht.

Deze van oorsprong Indiase massage is een helende massage met lange en rustige strijkbewegingen. Dit brengt lichaam en geest in diepe ontspanning. Zowel de gehele voor- als achterkant van het lichaam wordt gemasseerd met veel warme olie. Ook wordt het lichaam in zijn totaliteit afgegoten met warme olie, dat is al een beleving op zich. Wat ook kenmerkend is aan de Ayurvedische massage is dat niets wordt overgeslagen; haren, hoofdhuid, buik, vingers en voeten zijn ook onderdeel van het lichaam en worden met aandacht gemasseerd.

Heb jij behoefte aan een diepe ontspanning en om je lichaam en geest weer in balans te brengen? Boek dan de Ayurvedische massage.

%d bloggers liken dit: