Waxen

Met een gladde huid door het leven, wie wil dat nou niet?

Weg met de scheermesjes en langer genieten van gladde benen en minder last van ingegroeide haartjes.

Met de wax van Lycon kan dit! Zonder huidirritaties en zelfs voor de gevoelige huid. De Lycon waxformules zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, in combinatie met verzorgende, zuivere bijenwas. Hierdoor wordt de huid tegelijkertijd gevoed en verzacht. De wax heeft een unieke geurbeleving, doordat de wax verrijkt is met aromatische olie.

Door de speciale samenstelling en kracht zijn de Lycon waxformules uniek in zijn soort en hebben reeds grip op haarlengtes vanaf slechts 1 mm! Ongewenste haartjes bij o.a. bikinilijn, bovenlip, oksels, borst en rug kunnen vanaf deze haarlengte moeiteloos volledig worden verwijderd.

Tijdens de waxbehandeling wordt de huid met een olie laagje, wat dient als een soort beschermlaag tussen de wax en de haren, extra beschermt. Als afsluiting na de waxbehandeling wordt de huid ingesmeerd met aloë vera, wat de huid verzacht en verkoeld.

Voor en na de waxbehandeling:

Voor:

  • Zorg ervoor dat je haartjes niet korter dan 0,5 cm zijn (2-3 weken niet scheren) en niet langer dan 1,5 cm.
  • Scrub je huid een dag van tevoren, zodat de dode huidcellen zijn verwijderd. De haren kunnen dan makkelijker uit de huid groeien en zitten goed los van de huid. Scrub na de behandeling standaard 2 keer per week de huid.
  • Je huid voor de waxbehandeling niet insmeren met een bodylotion of crème. Waxen gaat het beste op een droge huid.

Na:

  • Ga het liefst 24u na het waxen niet in de zon of smeer je in met een hoge zonnebrandcrème (factor 50). Ook de dagen daarna is dit erg belangrijk.
  • Ga dezelfde dag niet in de sauna of onder de zonnebank.
  • Wanneer het gezicht is gewaxt is het beter om geen make-up op het gewaxte gebied aan te brengen, aangezien de poriën open staan en er daardoor snel vuil in kan komen.
  • Ga niet scrubben op de dag dat je bent gewaxt, maar wacht minimaal 2 dagen.

Wax regelmatig voor het beste resultaat! Als je jaren lang hebt geschoren duurt het even voordat je optimaal resultaat hebt. Hoe vaker je waxt, hoe langer de haren weg blijven. Dit heeft te maken met de verschillende groeifases van je haren. Na 2 tot 3 sessies begint het haar al dunner en minder te worden. Ik raad aan om de 4 tot 6 weken terug te komen voor de waxbehandeling. Het is belangrijk om tussendoor niet te scheren.

%d bloggers liken dit: